Elkészítése
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztben elkevert kakaót és sütőport, végül pedig a tejet is beleöntjük. A masszát egy előre lisztezett és zsírozott tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez először a cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, amíg el nem olvad és szép aranybarna nem lesz. Amikor a cukor már teljesen felolvadt, hozzáadjuk az előre megmelegített tejet vagy habtejszínt, valamint a lisztet. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
Amikor a krém már besűrűsödött, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Eközben a margarint a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd ha a karamellás krém kihűlt, összekeverjük a két krémet.
Az elkészült krémet a kihűlt tésztára kenjük, vagy ha a tészta elég magasra sikerült, akkor félbevágjuk és megtöltjük vele.
A torta tetejére csokimázat készítünk: egy csomag tortabevonót gőzfürdő felett felolvasztunk, majd hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. A csokimázat a krém tetejére simítjuk, majd a süteményt hűtőben hagyjuk dermedni, mielőtt felszeletelnénk és tálalnánk.
