Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellás brownie recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg étcsokoládé (olvasztott)
  • 200 ml olaj
  • 4 tojás
  • 60 ml tej
  • csipet só

Karamellöntet:

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 200 ml tejszín
  • 15 dkg vajkaramella

Elkészítése

Először készítsük el a karamellt. Legjobb, ha előző nap elkészítjük. Olvasszuk meg a kristálycukrot (ne kevergessük közben, viszont figyeljünk rá, nehogy megégjen!). Miután megolvadt, vegyük le a tűzről és keverjük el benne a margarint.

Amikor elolvadt, tegyük vissza a tűzre, keverjük hozzá a tejszínt, végül a vajkaramellát. Forraljuk össze, hogy a karamella teljesen felolvadjon.

Öntsük egy üvegbe és tegyük félre, amíg teljesen kihűl. Közben még sűrűsödni fog.

A finomlisztet, cukrozatlan kakaóport, sütőport és sót keverjük össze. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, keverjük bele az olajat, a tejet, az olvasztott csokoládét, végül szitáljuk bele a lisztes keveréket és keverjük az egészet csomómentesre.

Egy kisebb méretű (15*25 cm kb) tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a tészta felét egyengessük el benne, ezután kenjük meg a karamellával és oszlassuk el rajta a maradék tésztát.

Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük 20 percig. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, hogy a karamellöntet újra besűrűsödjön.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellas-brownie/