Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Karamellás-diós mézes krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: Egy tálban a zsírt a cukorral, a tojásokkal, a mézzel és a tejföllel jól kikavarjuk. Lassan belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Ha túl kemény lenne, tegyünk még hozzá kevés tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Ha viszont lágy maradna, kevés liszttel javíthatunk rajta. Nehéz összeállítani, mert ragad! 5 cipóra osztjuk és letakarva a hűtőbe […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2019.12.04.

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítése

Tészta:

Egy tálban a zsírt a cukorral, a tojásokkal, a mézzel és a tejföllel jól kikavarjuk.

Lassan belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Ha túl kemény lenne, tegyünk még hozzá kevés tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Ha viszont lágy maradna, kevés liszttel javíthatunk rajta. Nehéz összeállítani, mert ragad!

5 cipóra osztjuk és letakarva a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

5 lapot nyújtunk, de csak egyesével vegyük ki a hűtőből a tésztákat. Tehát csak azt, amit éppen nyújtani akarunk.

Alatta erősen lisztezzük a deszkát, mert ragad, nehéz vele dolgozni! Tepsi hátán, sütőpapíron sütjük (31*31 cm). Amíg az egyik lap sül, nyújthatjuk a következőt.

180 fokon kb 6-8 perc alatt meg is sül a lap. Kisütjük mind az ötöt.

Krém:

A krémhez alaposan elkeverjük a tojásokat 5 ek cukorral és a liszttel, a tejet folyamatosan adva hozzá. Csomómentesre dolgozzuk és folytonos keverés mellett rozsdamentes edényben, sűrű krémmé főzzük.

5 ek cukorból karamellt pirítunk, felengedjük 1/2 dl vízzel, feloldjuk benne a karamellt és a forró krémhez adjuk. Ekkor tesszük bele a rumot is. Kihűtjük.

Mikor már csak langyos, mehet bele a darált dió. Elkeverjük, majd kihabosítjuk a vajjal.

Összeállítás:

A lapokat betöltjük a krémmel. A mázhoz a vizet, cukrot, kakaóport, olajat, csokit összeolvasztjuk. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg az elolvad benne.

A mázat egyenletesen ráöntjük a sütire.

Másnap éles késsel felszeleteljük és kínálhatjuk is.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is