Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellás flan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Karamell

  • 12 evőkanál cukor
  • 0,5 dl forró víz

Tészta

  • 6 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4,5 dl zsíros tej

Elkészítése

A karamellhez a cukrot világos barnára karamellizáljuk, majd ha már nincsenek benne cukor szemcsék, akkor felöntjük a forró vízzel. Vigyázzunk, mert sisteregni, gőzölni fog, nehogy megégesse a kezünket!

Várjuk meg, amíg felolvad a karamell és sűrű, krémes állagú lesz. Még melegen osszuk el az előkészített tálákba.

A tésztához a tojásokat kissé felverjük, majd belekeverjük a cukrokat, végül felöntjük a tejjel és az egészet alaposan elkeverjük.

A tojásos masszát elosztjuk a karamellen, majd a tálkákat egy tepsibe sorakoztatjuk. A tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a formák kb 3/4-éig érjen.

160 fokon kb 25-30 percig gőzöljük. 25 percnél nézzük meg, hogy megszilárdult-e már. Ha igen, akkor vegyük ki és emeljük ki a forró vízből.

Langyosan vágjuk körbe a formában a sütit, borítsunk rá egy tányért és egy határozott mozdulattal fordítsuk át. A formát emeljük le a sütiről és már fogyaszthatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellas-flan/