Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a porcukorral és a sóval összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tejet is, melyben előtte feloldottuk a szalalkálit. Közepes keménységű tésztává gyúrjuk, majd hat egyenlő részre osztjuk és fél órát pihentetjük. A tésztákat egyenként kinyújtjuk 30*40 cm-es lapokká és egy tepsi hátulján 175 fokon világos barnára sütjük kb 10-12 perc alatt. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
kata vinczene 57
Beküldte: 2018.03.24.

A tésztához:

A krémhez:

Elkészítése

A lisztet a porcukorral és a sóval összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tejet is, melyben előtte feloldottuk a szalalkálit.

Közepes keménységű tésztává gyúrjuk, majd hat egyenlő részre osztjuk és fél órát pihentetjük.

A tésztákat egyenként kinyújtjuk 30*40 cm-es lapokká és egy tepsi hátulján 175 fokon világos barnára sütjük kb 10-12 perc alatt.

A krémhez 30 dkg cukrot felolvasztunk egy olyan edényben, amiben nem ég le. Közben a tejet összekeverünk a vízzel és ebből a keverékből kiveszünk 5 dl-t.

A fél liter tejes-vizes keveréket adagolva csomómentesen elkeverjük a liszttel, mert ezzel fogjuk besűríteni a karamellkrémet.

Ha a cukor barnára olvadt, akkor óvatosan hozzáöntjük a maradék vizes tejet, beletesszük a maradék cukrot és folyamatosan keverjük, míg felforr. Ekkor hozzáadjuk a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük, de vigyázunk, hogy le ne égjen!

Ekkor levesszük a tűzről és azonnal belekeverjük a vajat. Gyors mozdulatokkal addig keverjük, míg a vaj teljesen egyneművé válik a krémmel és besűrűsödik.

Ha elkészült a krém, akkor még melegen megtöltjük vele a lapokat. A tetejét is megkenjük, majd megszórjuk vágott mandulával.

A tetejét letakarjuk egy sütőpapírral és valamilyen nehezékkel lenyomatjuk.

Másnap szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
kata vinczene 57
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is