Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a szalakálit és a tejet. Egynemű, jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle.
A masszát 6 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket vékonyra nyújtjuk. Egyenként, előmelegített sütőben 180 fokon, 10–15 perc alatt megsütjük a lapokat.
Krém elkészítése
A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, addig, amíg sötét, karamellé nem válik. Óvatosan hozzáöntjük a tej felét, és kis lángon kevergetve melegítjük, míg a karamell feloldódik.
A lisztet simára keverjük a maradék tejjel, majd a karamelles tejhez adjuk, és sűrű krémet főzünk belőle. A forró krémbe belekeverjük a margarint, majd hagyjuk kihűlni.
Sütemény összeállítása
A krémet a kihűlt lapok közé kenjük, majd a tetejét csokoládémázzal vonjuk be. Hűtőben pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, így lesz igazán szeletelhető és finom.
Tipp
A krémbe tehetünk egy kevés vaníliát vagy rumot is, így még gazdagabb ízt kap a sütemény. Ha előző nap elkészítjük, másnapra tökéletesen összeérnek az ízek.


