Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Karamellás hatlapos süti

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karamellás hatlapos süti régi kedvenc, amelyet a karamell krém és a vékony, omlós lapok tesznek különlegessé. Igazi klasszikus, amely idővel csak finomabb lesz, hiszen a lapok szépen megpuhulnak a krémtől. Ünnepekre vagy családi alkalmakra is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.08.25.

Tészta

Krém

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a szalakálit és a tejet. Egynemű, jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle.

A masszát 6 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket vékonyra nyújtjuk. Egyenként, előmelegített sütőben 180 fokon, 10–15 perc alatt megsütjük a lapokat.

Krém elkészítése

A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, addig, amíg sötét, karamellé nem válik. Óvatosan hozzáöntjük a tej felét, és kis lángon kevergetve melegítjük, míg a karamell feloldódik.

A lisztet simára keverjük a maradék tejjel, majd a karamelles tejhez adjuk, és sűrű krémet főzünk belőle. A forró krémbe belekeverjük a margarint, majd hagyjuk kihűlni.

Sütemény összeállítása

A krémet a kihűlt lapok közé kenjük, majd a tetejét csokoládémázzal vonjuk be. Hűtőben pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, így lesz igazán szeletelhető és finom.

Tipp

A krémbe tehetünk egy kevés vaníliát vagy rumot is, így még gazdagabb ízt kap a sütemény. Ha előző nap elkészítjük, másnapra tökéletesen összeérnek az ízek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is