Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellás hatlapos süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag szalakáli

Krém

  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • 20 dkg margarin
  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a szalakálit és a tejet. Egynemű, jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle.

A masszát 6 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket vékonyra nyújtjuk. Egyenként, előmelegített sütőben 180 fokon, 10–15 perc alatt megsütjük a lapokat.

Krém elkészítése

A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, addig, amíg sötét, karamellé nem válik. Óvatosan hozzáöntjük a tej felét, és kis lángon kevergetve melegítjük, míg a karamell feloldódik.

A lisztet simára keverjük a maradék tejjel, majd a karamelles tejhez adjuk, és sűrű krémet főzünk belőle. A forró krémbe belekeverjük a margarint, majd hagyjuk kihűlni.

Sütemény összeállítása

A krémet a kihűlt lapok közé kenjük, majd a tetejét csokoládémázzal vonjuk be. Hűtőben pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, így lesz igazán szeletelhető és finom.

Tipp

A krémbe tehetünk egy kevés vaníliát vagy rumot is, így még gazdagabb ízt kap a sütemény. Ha előző nap elkészítjük, másnapra tökéletesen összeérnek az ízek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellas-hatlapos-suti/