Elkészítése
Hozzávalók:
24×39 cm-es tepsi
- 6 tojásos kakaós piskóta
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 4 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- 3 ek finomliszt
- 2 dl habtejszín
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
20 perc alatt megsütjük 180 fokra melegített sütőben.
A krém elkészítése:
Egy lábasba a cukrot arany barnára pirítjuk, majd felöntjük 1 dl tejjel. Olvadásig kevergetjük lassú tűzön.
A lisztet csomómentesre keverjük a 2 dl tejjel és a karamellt besűrítjük. Kihűtjük, majd a 2 dl keményre vert tejszínnel kihabosítjuk.
A kihűlt tésztalapra kenjük.
A 2 dl tejszínt keményre verjük és krémre simítjuk.
Karamell darabokkal díszítjük.


