Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellás krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 db tojás
  • 0.5 dl tej

Tésztához

  • 1 db tojássárgája

Sárga krémhez

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Fehér krémhez

  • 6 evőkanál cukor
  • 0,5 liter habtejszín
  • 1 teáskanál zselatin
  • 1 dl víz

Mázhoz

  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag karamella ízű pudingpor
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál forró víz

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle, és sütőpapírral bélelt közepes tepsiben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. A sárga krémhez a tejet, a pudingport, a lisztet és a vizet simára keverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk.

A fehér krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a zselatinnal elkevert vízzel, és a tejszínhabhoz csorgatjuk, miközben folyamatosan keverjük.

Az egyik tésztalapra rákenjük a sárga krémet, erre simítjuk a fehér krémet, majd befedjük a másik lappal. A tetejéhez a porcukrot, a karamell pudingport, az olajat és a forró vizet alaposan összekeverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellas-kremes/