Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta kívül ropogós, belül puha marad, így igazán kellemes harapnivaló. Ünnepekre és ajándékba is tökéletes, mert jól záródó dobozban sokáig eltartható. Ha kedveljük a karamell és a mogyoró párosát, ez a recept biztosan beválik.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Anett Kulcsár
Beküldte: 2013.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A karamellszirup készítéséhez a cukrot egy kisebb edényben, közepes lángon karamellizáljuk. Amikor a karamell bugyogni kezd (4–5 perc), hozzáadjuk a 10 dkg margarint. Ha teljesen felolvadt, beleöntjük a tejet, majd folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk. A szirupot félretesszük és hagyjuk kihűlni.

A maradék 10 dkg margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk sorrendben a mézet, a kihűlt karamellszirupot, az egész tojást, a kakaóport és egy csipet sót. Beletesszük a mogyoró felét (15 dkg finomra darálva). Végül a lisztet összekeverjük a sütőporral, és a tésztához adjuk.

A masszát sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 4 db rudat formázunk belőle, kb. 2,5 cm átmérővel. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

A rudakat kivesszük, megkenjük a felvert tojásfehérjével, majd megforgatjuk a mogyoró másik felében (15 dkg durvára vágva). A tésztarudakat 1,5–2 cm vastagon felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük, amíg a szélei enyhén megpirulnak.

Tipp

A tésztarudakat akár előző nap is elkészíthetjük, így sütéskor már csak szeletelni kell. Ha még karakteresebb ízt szeretnénk, a darált mogyoró egy részét piríthatjuk száraz serpenyőben, mielőtt a tésztába kerül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Anett Kulcsár
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is