Elkészítése
A tepsit vastagon kikenjük vajjal, liszttel alaposan megszórjuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük.
Először a karamellt készítjük el. A kristálycukrot egy serpenyőben aranybarnára olvasztjuk, majd a tűzről lehúzva ráönjük a tejet. A lűzre visszatéve addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad, majd ezután kihűtjük.
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a karamellt és az olvasztott, de nem meleg vajat.
A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal hozzáforgatjuk a karamelles masszához.
A masszát a hideg tepsibe öntjük, kitesszük a tetejét a meggyel és 180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 25 perc alatt.
A kész süteményt kihűtjük.
A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, majd simára keverjük. Az olvasztott csokoládéval bevonjuk a sütit és pirított mandulaforgáccsal megszórjuk.
A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.









