Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellás, rejtett meggyes kevert sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg magozott meggy
  • 23 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 5 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj (olvasztva)
  • 1 dl tej
  • csipet só

A tetejére

  • 10 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dkg mandulaforgács (pirítva)

Elkészítése

A tepsit vastagon kikenjük vajjal, liszttel alaposan megszórjuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük.

Először a karamellt készítjük el. A kristálycukrot egy serpenyőben aranybarnára olvasztjuk, majd a tűzről lehúzva ráönjük a tejet. A lűzre visszatéve addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad, majd ezután kihűtjük.

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a karamellt és az olvasztott, de nem meleg vajat.

A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal hozzáforgatjuk a karamelles masszához.

A masszát a hideg tepsibe öntjük, kitesszük a tetejét a meggyel és 180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 25 perc alatt.

A kész süteményt kihűtjük.

A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, majd simára keverjük. Az olvasztott csokoládéval bevonjuk a sütit és pirított mandulaforgáccsal megszórjuk.

A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellas-rejtett-meggyes-kevert-sutemeny/