Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellás szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 0,5 dl tej (kb)

A krémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg vaj

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formázható legyen a massza, de ne ragadjon.

A kész tésztát elosztjuk 4 egyenlő részre, majd egyenként kinyújtjuk 20*30 cm-es lapokká és 12-15 perc alatt, egyenként megsütjük.

A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük 5 dl tejjel. Amikor a tejet hozzáadjátok a karamellizált cukorhoz ne ijedjetek meg!!! Összeugrik, csomósodik a cukor, de majd szépen felolvad.

A maradék tejben feloldjuk a pudingporokat, majd hozzáadjuk a karamellás tejhez és állandóan kevergetve besűrítjük.

A puha vajat habosra keverjük, majd a kihűlt karamellás krémmel összedolgozzuk.

A lapokat megtöltjük az elkészült krémmel.

A tetejére a csokit összeolvasztjuk az olajjal, majd a kész mázzal bevonjuk a süteményt és másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellas-szelet-11/