Elkészítése
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy ne legyen ragadós, de viszonylag kemény állagú tésztát kapjunk. A tésztát öt egyenlő részre osztjuk. Egyenként 35×35 cm-es négyzetre nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt gáztepsi hátulján 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt világosra sütjük a lapokat. A megsült lapokat hűlni hagyjuk.
Krém elkészítése:
A cukrot egy nagyobb serpenyőben lassú tűzön megolvasztjuk, amíg karamellszínűvé válik. Ezután óvatosan felöntjük 2 dl vízzel, és kevergetve hagyjuk feloldódni. A tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a karamellhez. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A forró krémbe beledolgozzuk a margarint, hogy egynemű, sima állagú legyen.
Sütemény összeállítása:
A langyos krémmel rétegenként betöltjük a kihűlt tésztalapokat. Az utolsó lapot nem kenjük meg krémmel, csak hagyjuk, hogy a sütemény teteje sima maradjon. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.
Másnap szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!

