Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellás szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • tej

Krém

  • 25 dkg cukor
  • 4 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 liter tej
  • 35 dkg margarin

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy ne legyen ragadós, de viszonylag kemény állagú tésztát kapjunk. A tésztát öt egyenlő részre osztjuk. Egyenként 35×35 cm-es négyzetre nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt gáztepsi hátulján 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt világosra sütjük a lapokat. A megsült lapokat hűlni hagyjuk.

Krém elkészítése:

A cukrot egy nagyobb serpenyőben lassú tűzön megolvasztjuk, amíg karamellszínűvé válik. Ezután óvatosan felöntjük 2 dl vízzel, és kevergetve hagyjuk feloldódni. A tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a karamellhez. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A forró krémbe beledolgozzuk a margarint, hogy egynemű, sima állagú legyen.

Sütemény összeállítása:

A langyos krémmel rétegenként betöltjük a kihűlt tésztalapokat. Az utolsó lapot nem kenjük meg krémmel, csak hagyjuk, hogy a sütemény teteje sima maradjon. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

Másnap szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellas-szelet-3/