Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Sárga lapok: 10 tojás 20 dkg porcukor 20 dkg liszt 1 cs sütőpor Kakaós lapok: 10 tojás 20 dkg porcukor 14 dkg liszt 6 dkg kakaópor 2 ek olaj 2 ek víz 1 cs sütőpor Krém: 2 cs vaníliás pudingpor 5 dl tej 5-6 ek cukor 25 dkg teavaj 15 dkg margarin 15 dkg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
lara
Beküldte: 2014.05.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Sárga lapok:

  • 10 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Kakaós lapok:

  • 10 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 14 dkg liszt
  • 6 dkg kakaópor
  • 2 ek olaj
  • 2 ek víz
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5-6 ek cukor
  • 25 dkg teavaj
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 50 dkg cukor
  • 2 dl víz

Elkészítése:

A piskótához 5 tojást ketté választunk. A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, majd a sütőporos lisztet hozzáadjuk és elkeverjük. A fehérjét csipet sóval felverjük keményre, majd a sárgás masszához adjuk, óvatosan, hogy a habot ne törjük össze. Egy 35*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A maradék alapanyagokból elkészítjük a másik sárga lapot és a két kakaós lapot, amihez értelemszerűen kakaóport, lisztet, olajat és vizet adunk, amikor a sárgákat keverjük ki a cukorral. Ezeket is egy 35*40 cm-es tepsiben sütjük.

Egy nagy lábasban elkezdjük a cukrot olvasztani, majd karamellizálni. Amikor már szép színe van hozzáadunk 2 dl vizet. takarék lángon forraljuk. Akkor jó a karamell, amikor egy kicsit hűl és, ha fakanaállal belenyúlunk és egy kissé nyúlós lesz. Nem jó, ha nagyon híg, mert akkor a krém folyni fog.

A pudingporokat felfőzzük a tejben 5-6 ek cukorral, majd kihűtjük. A margarinokat a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd felváltva adagoljuk bele a pudingos krémet és a karamellt. Jó alaposan összedolgozzuk az egészet.

Alulra kerül egy kakaós lap, erre a krém fele, sárga lap, melyet megkenünk baracklekvárral, újabb sárga lap és a karamellás krém fele, majd a kakaós lappal fedjük be.

Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat a tetejére (étcsoki és olaj keveréke), majd a tetejét bevonjuk a mázzal és ha megdermedt szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
lara
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is