Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 0,5 dl tej
Krém:
- 10 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 10 dkg margarin
Tetejére:
- 2 tojás fehérje
- 15 dkg cukor
- karamell darabok
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztából közepes méretű lapokat nyújtunk és 190 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt megsütjük.
A krémhez a cukrot és serpenyőben karamellizáljuk, majd felöntjük a tej 3/4-ed részével. A maradék tejben feloldjuk a pudingport, majd amikor a karamell felolvadt beleöntjük a pudingporos tejet és sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük, majd hozzádjuk a margarint és jól kihabosítjuk.
A krémmel betöltjük a lapokat.
A tojásfehérjét a cukorral vízgőt felett keményre verjük, majd a sütemény tetejét a habbal, habrózsákkal és karamell darabokkal díszítjük.
Szeletelés előtt pár órát hagyjuk állni.