Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellás-tejszínes sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 púpos ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 6 nagyobb házi tojás
  • 6 ek cukor

Karamellás krémhez:

  • 2 tasak Tejkaramellás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 2 dl hulala
  • 0,5 tasak habfixáló
  • 3-4 kocka reszelt étcsokoládé


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. 6 tojásos piskótát sütünk. Ehhez a lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.

A tojásokat elválasztjuk. A fehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel további 2-3 percet verjük.

Beleöntjük a tojások sárgáját, ezzel is 2-3 percet verjük. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, de most már nem habverővel dolgozunk, hanem egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk a tésztát.

A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a fogpiszkára a tészta, akkor megsült.

Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.

Közben a krémhez a pudingporokat a cukorral összekeverjük és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A margarint habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, összekeverjük. A piskótára simítjuk.

A hulalát keményre verjük a habfixálóval és a pudingos rétegre kenjük. A tetejére csokit reszelünk. Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellas-tejszines-sutemeny/