Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A piskótához: 12 db tojás 12 evőkanál kristály cukor 9 evőkanál finom liszt 3 evőkanál kakaópor 1 mokkáskanál szódabikarbóna A krémhez: 2 csomag karamellás pudingpor 7 dl tej 6 evőkanál cukor 25 dkg ráma margarin 2 dl habtejszín 1/2 csomag tortadara Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.11.21.

Elkészítése

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 12 db tojás
  • 12 evőkanál kristály cukor
  • 9 evőkanál finom liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg ráma margarin
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 csomag tortadara


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukor másik felével. Óvatosan beleforgatjuk a fehérje habba majd hozzákeverjük a szódabikarbónával átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük /az enyém 27cm-es/ és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A piskótát hagyjuk kihűlni majd három lapba vágjuk. A karamellás pudingot megfőzzük a tejjel és a 6 kanál cukorral.

A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a még meleg pudingba. A karamellás krémmel megkenjük az alsó lapot, ráhelyezzük a második lapot és szintén megkenjük a krémmel. Rátesszük a harmadik lapot és az oldalával együtt bevonjuk a felvert tejszínhabbal. A tetejét megszórjuk tortadarával vagy reszelt étcsokoládéval. Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

[box style=”info”]Ha a tortánkat fejjel lefelé borítjuk ki és így hagyjuk kihűlni akkor a teteje szép sima marad és nem horpad be![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is