Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Krémes sütik

Karamelles almás krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levüket. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és elosztjuk rajta az almát, majd megszórjuk kevés fahéjjal. A piskótához egy 35×23 cm-es tepsit használunk. Az 5 egész tojást a cukorral és egy csipet sóval elektromos habverővel addig keverjük, amíg könnyű, habos krémszerű állagot nem kapunk. Ez minimum […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.17.

Piskóta

Töltelék

Krémhez

Elkészítése

Először az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levüket. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és elosztjuk rajta az almát, majd megszórjuk kevés fahéjjal.

A piskótához egy 35×23 cm-es tepsit használunk. Az 5 egész tojást a cukorral és egy csipet sóval elektromos habverővel addig keverjük, amíg könnyű, habos krémszerű állagot nem kapunk. Ez minimum háromszorosára növeli a keverék térfogatát, és szinte fehér színt ad neki – ez régi habverővel kb. 15 percbe telhet.

Ezután a kakaóport két részletben szitáljuk bele, nagy, óvatos keverőmozdulatokkal dolgozzuk el a masszában. Végül hozzáadjuk az olajat. Ez a recept nem tartalmaz lisztet, de ha valaki hagyományosan szeretné elkészíteni, lisztet is adhat hozzá. A piskótamasszát az almára öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Miután a piskóta megsült, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, így az almás réteg kerül felülre.

A krém elkészítése:

Kevés tejben elkeverjük a pudingport és a sót. A cukrot egy lábasba tesszük, és fél deci vízzel elkezdjük karamellizálni, folyamatos kevergetés mellett aranyszínűre főzzük. Miután a cukor aranyszínűre karamellizálódott, hozzáadunk 1 deci meleg tejet (óvatosan, mert fröcskölhet), és addig kavargatjuk, amíg a karamell teljesen felolvad. Ezután hozzáöntjük a maradék tejet, majd a pudingporos tejet is, és besűrítjük. A krémet kihűtjük, majd amikor már langyos, hozzákeverjük a vajat is, hogy krémes legyen.

A piskótát visszahelyezzük a formába, és ráöntjük a karamellás pudingot. A süteményt hagyjuk teljesen megdermedni hideg helyen. A tetejét megszórjuk kakaóporral, de ha még gazdagabb ízt szeretnénk, habtejszínt is tehetünk a tetejére – így még finomabb lesz!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is