Elkészítése
Piskóta elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd óvatosan beleforgatjuk a habhoz. Végül óvatos, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
Krém elkészítése
Egy kevés tejben elkeverjük a pudingporokat és a lisztet, majd felengedjük a többi tejjel, és kis lángon besűrítjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
Karamelles tejszínes réteg
A cukrot megpirítjuk egy serpenyőben, majd felengedjük a tejjel, és addig keverjük, míg fel nem oldódik a karamell. Ha kihűlt, hozzáadjuk a habporokat, és kemény habbá verjük.
Torta összeállítása
A kihűlt piskótát megkenjük lekvárral, majd egy kevés vaníliás krémmel. Erre rákarikázzuk a banánokat, és befedjük a maradék krémmel. Tetejére kerül a karamelles tejszínhab. Kakaóporral meghintjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
Sztori
Egy barátnőm anyukája küldte ezt a receptet a szomszédasszonyomnak, amit én is lemásoltam, kipróbáltam, és isteni finom lett. Eleinte nagyon bonyolultnak tűnt, de valójában egyszerű és nagyszerű. Ha nálunk ünnep van, mindig ezt sütöm, mert hatalmas sikere van. Remélem, mások is kipróbálják, mert a siker garantált!

