Elkészítése
A muffinhoz a száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a tejet és az olajat apránként hozzákeverjük. Gyors mozdulatokkal homogénné keverjük.
A muffinformát papírral kibéleljük, majd a mélyedésekbe 1-1 evőkanállal teszünk a tésztából és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
A szószhoz a cukrot a vízzel elkeverjük és karamellizáljuk. Nem kell kavarni csak rázogatni. Ha szép barna a színe, akkor még melegen hozzáadjuk a sót, vajat és tejszínt, majd összeforraljuk.
A krémhez a tejszínt a kihűlt karamellszósz háromnegyedével felverjük, hozzáadjuk a mascarponét és tovább verjük.
Ha kisültek a muffinok, hagyjuk kihűlni és utána a közepét kiszedjük (én díszítőcsővel szedtem ki, de kiskanállal is lehet bele lyukat készíteni). A maradék karamellszósszal megtöltjük a muffinokat. A krémet habzsákba töltjük és a muffinokat ízlés szerint díszítjük vele.

