Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamelles cupcake recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Muffin:

  • 2 bögre finomliszt (2,5 dl-es a bögre)
  • 1 bögre cukor (2,5 dl-es a bögre)
  • 2 tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 bögre olaj (2,5 dl-es a bögre)
  • 1 bögre tej (2,5 dl-es a bögre)

Karamellszósz:

  • 25 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 csipet só

Krém:

  • 1 dl habtejszín
  • 125 g mascarpone

Elkészítése

A muffinhoz a száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a tejet és az olajat apránként hozzákeverjük. Gyors mozdulatokkal homogénné keverjük.

A muffinformát papírral kibéleljük, majd a mélyedésekbe 1-1 evőkanállal teszünk a tésztából és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.

A szószhoz a cukrot a vízzel elkeverjük és karamellizáljuk. Nem kell kavarni csak rázogatni. Ha szép barna a színe, akkor még melegen hozzáadjuk a sót, vajat és tejszínt, majd összeforraljuk.

A krémhez a tejszínt a kihűlt karamellszósz háromnegyedével felverjük, hozzáadjuk a mascarponét és tovább verjük.

Ha kisültek a muffinok, hagyjuk kihűlni és utána a közepét kiszedjük (én díszítőcsővel szedtem ki, de kiskanállal is lehet bele lyukat készíteni). A maradék karamellszósszal megtöltjük a muffinokat. A krémet habzsákba töltjük és a muffinokat ízlés szerint díszítjük vele.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamelles-cupcake/