Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamelles sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HozzávalókTésztához

  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál víz
  • 9 evőkanál liszt
  • 9 evőkanál darált dió
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 7 dl tej
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor

A mázhoz

  • fehér csokoládé
  • étcsokoládé
Karamelles sütemény

Elkészítése

Lapok:

9 tojásfehérjét kemény habbá verünk 9 evőkanál cukorral és 9 evőkanál vízzel (a cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz). Ezután belekeverjük a tojássárgákat, 9 evőkanál lisztet és 9 evőkanál darált diót.

A masszát 3 részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. (Alternatívaként 3 háromtojásos piskótát készítünk, külön-külön felverve.)

Cukormáz:

30 dkg cukrot karamellizálunk, és rákenjük két megsült és kihűlt lapra. (Ez a két lap lesz az alsó és a középső.)

Krém:

7 dl tejet 2 csomag tejszínes pudingporral sűrűre felfőzünk. 25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral, és összevegyítjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük a két karamelles lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadikkal.

Egy vágódeszkára valami nehezéket helyezünk, és ezzel kb. 1 órán át préseljük a süteményt.

Máz:

Olvasztott csokoládéval bevonjuk a süteményt.

A krém megolvasztja a cukormázat, ami átitatja a piskótát. Nagyon finom sütemény.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamelles-sutemeny/