Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellizállt lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 4 evőkanál cukor

A karamellizált almához

  • 1 kg alma (közepesen érett)
  • 10-15 dkg kristálycukor
  • 8 dkg vaj

A pudinghoz

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 dl tej
Karamellízállt lepény kép

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összedolgozzuk. Majd fóliával letakarjuk, és hűtőben hagyjuk pihenni 1 órát.

A pudingot megfőzzük. Az almát megmossuk, megpucoljuk és felszeleteljük. Egy lábasba tesszük a vajat mikor átmelegedett hozzáadjuk a cukrot és a felszeletelt almát. 15 percig összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Ha letelt az idő, akkor kivesszük a tésztát. A felét kinyújtjuk, majd egy kivajazott, kilisztezett formába rakjuk. Erre rákenjük a vaníliapudingot, majd az almát.

A tészta megmaradt felét kinyújtjuk, és rárakjuk. 1 tojást felverünk, és megkenjük a tészta tetejét.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellizallt-lepeny/