Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pohárdesszertek

Sütemény receptek

Karamellizált alma ropogós keksszel és mascarponekrémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 pohárhoz: 4 édes alma 4 ek méz 1 ek barna cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 tk őrölt fahéj 2-3 db szegfűszeg 1 citrom leve Mascarponekrémhez: 25 dkg mascarpone 3 ek porcukor 1 csomag vaníliás cukor 2 dl habtejszín Továbbá: 12 db ropogós keksz Elkészítése: Az almát hámozzuk meg, vágjuk négy felé, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.11.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

6 pohárhoz:

  • 4 édes alma
  • 4 ek méz
  • 1 ek barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2-3 db szegfűszeg
  • 1 citrom leve

Mascarponekrémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín

Továbbá:

  • 12 db ropogós keksz


Elkészítése:

Az almát hámozzuk meg, vágjuk négy felé, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint, majd facsarjuk rá a citromlevet, és keverjük alaposan össze. (Én kisebb darabokra vágtam fel.)

Egy serpenyőbe tegyük bele a mézet, majd adjuk hozzá a feldarabolt almát. Szórjuk meg az őrölt fahéjjal, a vaníliás cukorral, a barna cukorral, adjuk hozzá a szegfűszeget, és keverjük össze.

Ezután tegyük fel a tűzre, majd kisebb lángon, néha óvatosan megkeverve pároljuk, karamellizáljuk kb. 5 perc alatt készre, majd hűtsük ki egészen. (Arra figyeljünk, nehogy az alma túlpuhuljon, inkább kissé roppanós maradjon.)

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, és tegyük félre.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután apránként keverjük össze az előzőleg felvert tejszínhabbal.

A poharakba osszuk el az előzőleg összemorzsolt kekszet, majd kanalazzuk rá a karamellizált almát. (Az alma levét csepegtessük le, mert különben eláztatja a kekszet.)

Ezután kanalazzuk az almára a mascarponekrémet, majd díszítésként szórjuk meg a kekszmorzsával.

Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk. (Az almát és a mascarponekrémet is elkészíthetjük előbb, majd közvetlen tálalás előtt rétegezzük csak a poharakba.)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is