Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellizált almás piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Ízesítéshez

  • 6 db alma
  • 15 dkg kristálycukor
Karamellizált almás piskóta

Elkészítése

A tepsibe beleszórjuk a cukort és a sütőben elkezdjük karamellizálni. Mikor már folyékony a cukor akkor kirakjuk a tepsi alját a megpucolt, karikára vágott almaszeletekkel. Elkészítjük a piskótát a szokásos módon.

A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, végül a sütőporral és a vaníliás cukorral elkevert lisztet apránként beledolgozzuk a masszába.

Az egészet az almaszeletekre öntjük, majd 150 fokos sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Ha megsült még melegen kiborítjuk a tepsiből, mert ha kihűl akkor beleragad.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellizalt-almas-piskota/