Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 2,5 dl tej
- 4 ek kristálycukor
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- kevés víz (kb. 0,5 dl)
- 30 dkg eper
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, és 5 cm x 5 cm nagyságú négyzetekre vágjuk.
A tejet megmelegítjük, a cukrot egy ek. vízzel karamellizáljuk, majd a tejjel felöntjük és felforraljuk.
A pudingport egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, és a karamellás tejhez adva sűrűre főzzük.
A tésztalapokat a muffinformákba nyomkodjuk, 1-2 kanál krémmel megtöltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megtisztított epret cikkekre vágjuk, és meghűlt kosárkákba halmozzuk.