Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellkrémes-epres kosárkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • kevés víz (kb. 0,5 dl)
  • 30 dkg eper
  • porcukor a tálaláshoz


Elkészítése:

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, és 5 cm x 5 cm nagyságú négyzetekre vágjuk.

A tejet megmelegítjük, a cukrot egy ek. vízzel karamellizáljuk, majd a tejjel felöntjük és felforraljuk.

A pudingport egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, és a karamellás tejhez adva sűrűre főzzük.

A tésztalapokat a muffinformákba nyomkodjuk, 1-2 kanál krémmel megtöltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

A megtisztított epret cikkekre vágjuk, és meghűlt kosárkákba halmozzuk.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellkremes-epres-kosarkak/