Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellkrémes sarok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 16 dkg kristálycukor
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 dl olaj

A pudingkrémhez

  • 1,5 csomag vanília pudingpor
  • 5 dl tej
  • 13 dkg kristálycukor
  • 7 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál kakaópor

A karamellkrémhez

  • 14 dkg kristálycukor
  • 5,5 dl habtejszín

A díszítéshez

  • kakaópor (vagy csokireszelék )

Elkészítése

Tészta:

A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéből és a cukorból, majd keverjük bele a tojássárgáját. Adjuk hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, majd dolgozzuk bele az olajat. Töltsük a tésztát egy kivajazott, liszttel meghintett, 20×30 cm-es tepsibe, és süssük meg előmelegített sütőben.

Pudingos krém:

A pudingos krémhez keverjük csomómentesre a pudingport a tejjel és 7 dkg cukorral, majd főzzük fel és hűtsük ki. Közben vízfürdőben verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a maradék cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből, verjük habbá és forgassuk bele a pudingba. Keverjük krémesre a pudingot, és a felét fessük be kakaóporral.

Karamellkrém:

A karamellkrémhez karamellizáljuk a 14 dkg cukrot, majd öntsük hozzá a tejszínt. Kevergetve főzzük fel, majd miután kihűlt, verjünk belőle kemény habot.

Összeállítás:

Kenjük meg a kakaós tésztát először a világos, majd a sötét pudingkrémmel, és oszlassuk el rajta a karamellkrémet. Tegyük a hűtőbe, amíg megdermed. Végül vágjuk tortacikk alakú szeletekre és díszítsük tetszés szerint.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellkremes-sarok/