Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellpite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • tej

A krémhez

  • 15 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 4 dl tej
  • 4 púpos evőkanál finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Elkészítése

A tészta:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk (kb. 1 dl). A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt vékonyra nyújtjuk. Külön-külön kisütjük a lapokat 180 °C-ra előmelegített sütőben. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A krém:

A kristálycukrot egy edényben karamellizáljuk, közepes lángon, amíg szép aranybarna nem lesz. Hozzáadjuk az 1 dl forró vizet, és addig keverjük, amíg a karamell teljesen felolvad.

Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, majd fokozatosan hozzáadjuk a karamellhez. Az egészet sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt karamelles krémmel összedolgozzuk, amíg egynemű, habos állagot nem kapunk.

Összeállítás:

Az egyik tésztalapot egyenletesen megkenjük a krém nagy részével, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. A tetejét a maradék krémmel vonjuk be, és ízlés szerint darált dióval megszórjuk.

A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy a tészta megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karamellpite/