Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karantén szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg puha vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 tojássárgája
  • 50 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 9 dl tej
  • 6 tojásfehérje

Almatöltelék

  • 10 darab alma
  • cukor ízlés szerint
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítése

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ha savanyúnak érezzük, akkor cukrot adunk hozzá és félretesszük.

A tejjel, a pudingporral és a cukorral sűrű pudingot főzzünk a szokásos módon. Folpackkal letakarva hűlni hagyjuk.

A tésztához elkeverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és elkeverjük, majd a sütőporos liszttel egyneművé gyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg.

A tésztát kb 60-40 % arányban elosztjuk. A nagyobbik felét sütőpapíron, lisztezett nyújtófa segítségével tepsi méretűre (25*35 cm) nyújtjuk, majd papírostól a tepsibe átemeljük.

A tésztát megszórjuk keksz vagy zsemlemorzsával. Az almát kinyomkodjuk a levétől és egyenletesen elterítjük a tésztán. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá és óvatosan a pudinghoz keverjük. A pudingos krémet az alma tetején elsimítjuk.

A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk és rácsosan a töltelékre rakosgatjuk. Tojássárgájával lekenjük a rudakat és 180 fokra előmelegített sűtőben 40 perc alatt megsütjük.

30 perc sütés után, ha a rácsok nagyon barnulnak, takarjuk le sütőpapírral és úgy süssük tovább. Ha megsült, akkor kihütjük és úgy szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karanten-szelet/