Elkészítése
Tészta:
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni és apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, sót, citromlevet és végül kemény habbá verjük az egészet.
Az egész tojásokat, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot jó habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáforgatjuk óvatosan a lisztet is.
Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, kettő, 25*40 cm-es csíkot vágunk.
Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot és 3 csíkot halmozunk kb 2 cm magasra úgy, hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának.
A sárga masszával is betöltjük (a fehér, tojáshabos csíkok között).
A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál úgy, hogy össze ne folyjon a két tészta. Egy sütőlemezen két lapot fogunk sütni, ezért fontos, hogy felhajtsuk a sütőpapír szélét.
A másik lemezre is elkészítjük a lapokat, majd azokat is megsütjük.
170 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A megsült tésztákat kihűtjük, majd leszedjük róla a sütőpapírt. A lapok alsó felét (amelyek közé a krém fog kerülni) megkenjük lekvárral.
Krém:
A tojássárgákat a cukorral, a keményítővel és a kávéval simára keverjük, majd felengedjük a tejjel is és elkeverjük.
Kis lángon főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.
A tejszínt keményre felverjük és a főzött krémmel alaposan összekeverjük.
Összeállítás:
A krém felét az egyik lekváros lapra simítjuk, majd befedjük egy másik lappal, melynek a lekváros része kerül a krémre. A maradék lapokkal, krémmel is ugyanígy járunk el.
Tetejét porcukorral szórjuk.


