Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A tojásfehérjéket elkezdjük felverni és apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, sót, citromlevet és végül kemény habbá verjük az egészet. Az egész tojásokat, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot jó habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáforgatjuk óvatosan a lisztet is. Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, kettő, 25*40 cm-es csíkot vágunk. Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.10.17.

A tésztához (2 rúdhoz)

A krémhez

A kenéshez

A díszítéshez

Elkészítése

Tészta:

A tojásfehérjéket elkezdjük felverni és apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, sót, citromlevet és végül kemény habbá verjük az egészet.

Az egész tojásokat, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot jó habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáforgatjuk óvatosan a lisztet is.

Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, kettő, 25*40 cm-es csíkot vágunk.

Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot és 3 csíkot halmozunk kb 2 cm magasra úgy, hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának.

A sárga masszával is betöltjük (a fehér, tojáshabos csíkok között).

A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál úgy, hogy össze ne folyjon a két tészta. Egy sütőlemezen két lapot fogunk sütni, ezért fontos, hogy felhajtsuk a sütőpapír szélét.

A másik lemezre is elkészítjük a lapokat, majd azokat is megsütjük.

170 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

A megsült tésztákat kihűtjük, majd leszedjük róla a sütőpapírt. A lapok alsó felét (amelyek közé a krém fog kerülni) megkenjük lekvárral.

Krém:

A tojássárgákat a cukorral, a keményítővel és a kávéval simára keverjük, majd felengedjük a tejjel is és elkeverjük.

Kis lángon főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.

A tejszínt keményre felverjük és a főzött krémmel alaposan összekeverjük.

Összeállítás:

A krém felét az egyik lekváros lapra simítjuk, majd befedjük egy másik lappal, melynek a lekváros része kerül a krémre. A maradék lapokkal, krémmel is ugyanígy járunk el.

Tetejét porcukorral szórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Osztrák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is