Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karnevál szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krém

  • 2 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Hab

  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • csipet só

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd a cukros tojásba forgatjuk óvatosan. Egy 24*39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.

180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 20-25 perc alatt. Tűpróbát végezzünk, majd hűtsük ki!

Krém:

A vajat a cukorral habosra keverjük.

A tejet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a cukorral kihabosított vajat.

A krémet a megsütött tészta tetetjére kenjük egyenletesen (a tepsiben állítjuk össze a süteményt, mert még visszítesszük majd a sütőbe).

Hab:

A tojásfehérjét a porcukorral, a citromlével és a sóval, gőz felett keményre verjük, majd a krémre simítjuk.

150 fokra melegített sütőben 10 percig szárítjuk rajta a habot.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karneval-szelet-3/