Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karnevál szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 5 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 evőkanál kakaópor

A krémhez

  • 2 dl tej
  • 5 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor

A habhoz

  • 5 db tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1-2 csepp citromlé
  • csipet só

A mázhoz

  • 2 teáskanál csokoládéízű pudingpor
  • 3 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál étolaj
  • 1,5 dl víz
Karnevál szelet kép

Elkészítése

Először a tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: a tejet, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat, és alaposan összekeverjük a két masszát. A krémet egyenletesen a kihűlt piskótára kenjük.

Az 5 tojásfehérjét a porcukorral, citromlével és egy csipet sóval gőz felett kemény habbá verjük, majd ezt a krém tetejére simítjuk. Végül a máz hozzávalóit összemelegítjük, és a tojásfehérjehab tetejére csurgatjuk, majd egy villával óvatosan belecirógatjuk a mázat, hogy szép mintát kapjunk.

A süteményt hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karneval-szelet/