Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kárpátok kincse recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 300 ml víz
  • 200 g zsír
  • 200 g finomliszt
  • 6 tojás
  • csipet só

Krém

  • 1 liter tej
  • 200 g cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 250 g margarin

Hab

  • 500 ml habtejszín
  • 450 g fagyasztott eredigyümölcs

Elkészítése

Krém:

A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a margarinnal.

Tészta:

A vizet, zsírt és a sót összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és kissé hűlni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütéssel, 200 fokra. Amikor már nem forró a lisztes keverék, akkor egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

Két gáztepsit (44*38 cm) kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát elosztjuk a tepsikben és elkenjük. Egyenként, 20 perc alatt megsütjük a lapokat.

Összeállítás:

Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a pudingos krémet, megszórjuk a fagyos gyümölccsel, majd rásimítjuk a keményre felvert tejszínhabot és befedjük a másik lappal.

A tetejére szórhatunk bőven porcukrot.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/karpatok-kincse/