Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Kassai szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: A lisztet jól összegyúrjuk a sütőporral, zsírral vagy margarinnal, cukorral, citrom reszelt héjával, őrölt fahéjjal, tojássárgájával, és vaníliás cukorral. A tésztát kisujjnyi vastagon sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megszórjuk a mazsolával, majd ujjal enyhén a tésztába nyomkodjuk őket. Villával megszurkáljuk a tésztát, majd forró sütőben addig sütjük, amíg felemelkedik és gyengén sárgulni kezd. Hab […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.03.

A tésztához

Tetejére

A habhoz

A bevonathoz

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A lisztet jól összegyúrjuk a sütőporral, zsírral vagy margarinnal, cukorral, citrom reszelt héjával, őrölt fahéjjal, tojássárgájával, és vaníliás cukorral. A tésztát kisujjnyi vastagon sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megszórjuk a mazsolával, majd ujjal enyhén a tésztába nyomkodjuk őket. Villával megszurkáljuk a tésztát, majd forró sütőben addig sütjük, amíg felemelkedik és gyengén sárgulni kezd.

Hab készítése:

Amikor a tészta még nem teljesen sült át, kivesszük a sütőből, és langyos mézzel megkenjük. Az őrölt mogyorót, cukrot, reszelt csokoládét és a tojásfehérjéket habosra keverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején. A tepsit visszahelyezzük a sütőbe, és a süteményt teljesen átsütjük.

Máz elkészítése:

A kétféle csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A süteményt négyzet alakú szeletekre vágjuk, majd a tetejét a csokoládémázzal bevonjuk.

Tálalás:

A süteményt négyzet alakú szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is