Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kassai szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin )
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet fahéj
  • 3 db tojássárgája
  • 0,5 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál olvasztott méz

A habhoz

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg cukor
  • 1 db sport szelet (reszelve )

A bevonathoz

  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 1 teáskanál olaj
Kassai szelet kép

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A lisztet jól összegyúrjuk a sütőporral, zsírral vagy margarinnal, cukorral, citrom reszelt héjával, őrölt fahéjjal, tojássárgájával, és vaníliás cukorral. A tésztát kisujjnyi vastagon sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megszórjuk a mazsolával, majd ujjal enyhén a tésztába nyomkodjuk őket. Villával megszurkáljuk a tésztát, majd forró sütőben addig sütjük, amíg felemelkedik és gyengén sárgulni kezd.

Hab készítése:

Amikor a tészta még nem teljesen sült át, kivesszük a sütőből, és langyos mézzel megkenjük. Az őrölt mogyorót, cukrot, reszelt csokoládét és a tojásfehérjéket habosra keverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején. A tepsit visszahelyezzük a sütőbe, és a süteményt teljesen átsütjük.

Máz elkészítése:

A kétféle csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A süteményt négyzet alakú szeletekre vágjuk, majd a tetejét a csokoládémázzal bevonjuk.

Tálalás:

A süteményt négyzet alakú szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kassai-szelet/