Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kata szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • kb. 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 dl rum (vagy aroma )
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál lekvár

Tetejére

  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • marcipán tojások

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, lágy tésztát kapjunk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és egyenként 32×32 cm-es lapokra nyújtjuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Az egyik lapot összetörjük, morzsásra. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a rumot vagy rumaromát, a lekvárt, és az összetört lapot. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egységes krémet kapjunk.

A másik két lapot vékonyan megkenjük lekvárral. Az egyik lapra egyenletesen rákenjük a kakaós krémet, majd a másik lekváros lapot a tetejére helyezzük, lekváros oldalával lefelé.

A tojásfehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral. Ehhez egy hőálló tálat forrásban lévő víz fölé helyezünk úgy, hogy a tál alja ne érjen a vízhez. A cukrot fokozatosan adjuk hozzá, miközben folyamatosan verjük a habot, amíg kemény csúcsokat nem kapunk.

A cukros habot a sütemény tetejére simítjuk, és ízlés szerint marcipán tojásokkal díszítjük. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a hab megszilárduljon.

Tálalás előtt szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kata-szelet-2/