A lisztet eldörzsöljük a zsírral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot. Kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjét tegyük félre, mert később szükség lesz rá! Végül a tojássárgáját és a tejfölt hozzáadva gyúrjuk össze a keveréket könnyű linzertésztává.
A tésztát kicsit pihentetjük, majd három egyforma lapot nyújtunk belőle, amit külön-külön sütünk ki a tepsi hátán.
Amikor kisült, az egyik, nem a legszebben sikerült lapot összetörjük, és előre elkészített vaníliás tejbe áztatjuk, amibe rumot is teszünk.
A porcukrot kikeverjük a vajjal, amely a krémhez kell, és hozzáadjuk a kakaóport is. Amikor ez a krém kész, 2 evőkanál baracklekvárt keverünk bele.
Amikor a kakaós-lekváros krém szépen összeállt, hozzáadjuk a tejbe áztatott, összetört laphoz, és péppé keverjük. A pépet a megmaradt 2 lap közé kenjük.
A három tojás fehérjéből 20 dkg porcukor hozzáadásával gőz fölött habot verünk, és a kész tészta tetejére simítjuk. Végül a frissen felkent habra étcsokoládét reszelünk sajtreszelővel.
Fontos: CSAK MÁSNAP SZELETELHETŐ!!!
Jó étvágyat kívánok!