Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kata szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg zsír
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • tejföl (könnyen nyújtható tésztát kapjunk)

Krém

  • 4 dl tej
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál baracklekvár

Tetejére

  • 3 db tojásfehérje (habbá verve )
  • 20 dkg porcukor
  • csokireszelék

Elkészítése

A lisztet eldörzsöljük a zsírral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot. Kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjét tegyük félre, mert később szükség lesz rá! Végül a tojássárgáját és a tejfölt hozzáadva gyúrjuk össze a keveréket könnyű linzertésztává.

A tésztát kicsit pihentetjük, majd három egyforma lapot nyújtunk belőle, amit külön-külön sütünk ki a tepsi hátán.

Amikor kisült, az egyik, nem a legszebben sikerült lapot összetörjük, és előre elkészített vaníliás tejbe áztatjuk, amibe rumot is teszünk.

A porcukrot kikeverjük a vajjal, amely a krémhez kell, és hozzáadjuk a kakaóport is. Amikor ez a krém kész, 2 evőkanál baracklekvárt keverünk bele.

Amikor a kakaós-lekváros krém szépen összeállt, hozzáadjuk a tejbe áztatott, összetört laphoz, és péppé keverjük. A pépet a megmaradt 2 lap közé kenjük.

A három tojás fehérjéből 20 dkg porcukor hozzáadásával gőz fölött habot verünk, és a kész tészta tetejére simítjuk. Végül a frissen felkent habra étcsokoládét reszelünk sajtreszelővel.

Fontos: CSAK MÁSNAP SZELETELHETŐ!!!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kata-szelet/