Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Kati szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A zsírt kikeverjük a tojássárgákkal és a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Végül annyi tejet gyúrunk bele, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 3 egyenlő részre osztjuk és kettőt kinyújtjuk a tepsi méretére (gáztepsi, 31*38 cm). A harmadik maradhat vastagabb, az a töltelékbe kell. Egy tepsi hátulját enyhén megvajazzuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.11.07.

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

Tészta:

A zsírt kikeverjük a tojássárgákkal és a cukorral.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Végül annyi tejet gyúrunk bele, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

3 egyenlő részre osztjuk és kettőt kinyújtjuk a tepsi méretére (gáztepsi, 31*38 cm). A harmadik maradhat vastagabb, az a töltelékbe kell.

Egy tepsi hátulját enyhén megvajazzuk, lisztezzük és a lapokat egyenként megsütjük előmelegített, 170 fokos légkeveréses sütőben kb 10 perc alatt.

Inkább világos maradjon a tészta. Amikor a széle már kezd pirulni, akkor vegyük ki. A kisült lapokat egymásra rakva félretesszük.

Krém:

Az egyik kisült lapot apró darabokra tördeljük, majd beletesszük egy tálba. A tejet a vaníliával összekeverjük és meglocsoljuk vele az összetördelt lapot. Hozzáadjuk a baracklekvárt, a rumaromát, a kakaóport és jól összekeverjük.

A vajat a porcukorral simára keverjük, majd összekeverjük a kakaós-barackos masszával.

Összeállítás:

Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, megkenjük egyenletesen a töltelékkel, erre ráhelyezzük a másik lapot és nagyon picit rányomkodjuk.

A mázhoz a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük a gőz felett (kb 20-25 perc alatt).

Ezzel a habbal óvatosan bevonjuk a sütemény tetejét. Amíg még meleg a hab, addig reszelünk a tetejére csokoládét vagy ha kihűlt, csorgassuk meg olvasztott csokival.

A süteményt másnap szeleteljük forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is