Tészta:
A zsírt kikeverjük a tojássárgákkal és a cukorral.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Végül annyi tejet gyúrunk bele, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
3 egyenlő részre osztjuk és kettőt kinyújtjuk a tepsi méretére (gáztepsi, 31*38 cm). A harmadik maradhat vastagabb, az a töltelékbe kell.
Egy tepsi hátulját enyhén megvajazzuk, lisztezzük és a lapokat egyenként megsütjük előmelegített, 170 fokos légkeveréses sütőben kb 10 perc alatt.
Inkább világos maradjon a tészta. Amikor a széle már kezd pirulni, akkor vegyük ki. A kisült lapokat egymásra rakva félretesszük.
Krém:
Az egyik kisült lapot apró darabokra tördeljük, majd beletesszük egy tálba. A tejet a vaníliával összekeverjük és meglocsoljuk vele az összetördelt lapot. Hozzáadjuk a baracklekvárt, a rumaromát, a kakaóport és jól összekeverjük.
A vajat a porcukorral simára keverjük, majd összekeverjük a kakaós-barackos masszával.
Összeállítás:
Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, megkenjük egyenletesen a töltelékkel, erre ráhelyezzük a másik lapot és nagyon picit rányomkodjuk.
A mázhoz a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük a gőz felett (kb 20-25 perc alatt).
Ezzel a habbal óvatosan bevonjuk a sütemény tetejét. Amíg még meleg a hab, addig reszelünk a tetejére csokoládét vagy ha kihűlt, csorgassuk meg olvasztott csokival.
A süteményt másnap szeleteljük forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel.