Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kati szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg zsír
  • 3 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl tej

A töltelékhez

  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 2 evőkanál lekvár (lehetőleg barack)
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 ml rumaroma
  • 2 dl tej (kb)
  • vanília aroma

A tetejére

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsokoládé (vagy tej)

Elkészítése

Tészta:

A zsírt kikeverjük a tojássárgákkal és a cukorral.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Végül annyi tejet gyúrunk bele, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

3 egyenlő részre osztjuk és kettőt kinyújtjuk a tepsi méretére (gáztepsi, 31*38 cm). A harmadik maradhat vastagabb, az a töltelékbe kell.

Egy tepsi hátulját enyhén megvajazzuk, lisztezzük és a lapokat egyenként megsütjük előmelegített, 170 fokos légkeveréses sütőben kb 10 perc alatt.

Inkább világos maradjon a tészta. Amikor a széle már kezd pirulni, akkor vegyük ki. A kisült lapokat egymásra rakva félretesszük.

Krém:

Az egyik kisült lapot apró darabokra tördeljük, majd beletesszük egy tálba. A tejet a vaníliával összekeverjük és meglocsoljuk vele az összetördelt lapot. Hozzáadjuk a baracklekvárt, a rumaromát, a kakaóport és jól összekeverjük.

A vajat a porcukorral simára keverjük, majd összekeverjük a kakaós-barackos masszával.

Összeállítás:

Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, megkenjük egyenletesen a töltelékkel, erre ráhelyezzük a másik lapot és nagyon picit rányomkodjuk.

A mázhoz a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük a gőz felett (kb 20-25 perc alatt).

Ezzel a habbal óvatosan bevonjuk a sütemény tetejét. Amíg még meleg a hab, addig reszelünk a tetejére csokoládét vagy ha kihűlt, csorgassuk meg olvasztott csokival.

A süteményt másnap szeleteljük forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kati-szelet-3/