Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kati szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg sertészsír
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 175 g tejföl
  • csipet só

Töltelék:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 5 evőkanál lekvár (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál rumaroma
  • 1 darab összetört lap

Lapok kenéséhez

  • lekvár

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 evőkanál étolaj

Elkészítése

Tészta:

A hozzávalókat összegyúrjuk és három részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátán (25*32 cm) külön-külön megsütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.

Töltelék:

Közben elkészítjük a tölteléket: a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, lekvárt, aromát, majd egy kihűlt lapot belemorzsolunk, végül a darált háztartási kekszet is beledolgozzuk.

Összeállítás:

Az egyik lapot lekvárral lekenjük, erre kerül a töltelék, majd a szintén lekvárral lekent lappal zárjuk.

Tetejét a gőz felett felolvasztott csokoládéval vonjuk be.

Pár órára, de jobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kati-szelet-4/