Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kató szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojássárgája
  • kevés tej

A töltelékhez

  • 0,5 dl rum
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 0,5 pohár meleg tej
  • 2 kávéskanál kakaópor
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió

A tetejére

  • 3 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval, és annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen. Sima tésztává gyúrjuk, és 3 egyforma lapot sütünk belőle, sütőpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűznél.

A töltelékhez egy lapot összemorzsolunk, a meleg tejjel meglocsoljuk, lekvárt és rumot adunk hozzá. Egy másik tálban a vajat vagy sütőmargarint a porcukorral habosra keverjük, majd a diót és a kakaóport is hozzádolgozzuk. A két masszát összekeverjük, és ezt töltjük a megmaradt két lap közé.

A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Még melegen meghintjük csokidarával. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kato-szelet/