Elkészítése
Tészta
A lisztet átszitáljuk, majd elkeverjük a porcukorral, a sütőporral és egy csipet sóval. Belemorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a tojások sárgáját és kevés tejet, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle. A masszát három cipóra osztjuk, mindegyiket vékonyra nyújtjuk, és gáztepsi méretűre formázzuk.
A lapokat tepsi hátán, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. Az egyik lapot félretesszük, majd teljesen kihűlés után összemorzsoljuk.
Krém
A morzsolt lapot meghintjük vaníliás cukorral. A porcukrot kevés (kb. fél dl) tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a baracklekvárt, a kakaóport, a rumot, a kókuszreszeléket és a morzsolt lapot. Végül a vajjal krémesre keverjük.
A krémet az egyik tésztalapra kenjük, majd banánkarikákkal borítjuk, és befedjük a másik lappal.
Máz
A tojásfehérjéket a porcukorral és a citromlével gőz felett kemény habbá verjük. A habot egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Amikor kezd megdermedni, villával mintát húzhatunk bele.
A süteményt másnap, vízbe mártott késsel szeleteljük, hogy szép kockákat kapjunk.
Tipp
A rum helyett használhatunk rumaromát is, ha gyerekeknek készítjük. A banán helyett szezonálisan más gyümölcsökkel, például eperrel vagy meggyel is variálhatjuk.
