Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Katóka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír (vagy 20 dkg margarin)

Az összeállításhoz

  • kevés tej (szükség szerint)

A töltelékhez

  • 1 db lap összetörve
  • kb 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl rum (vagy aroma )
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor

A mázhoz

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1-2 evőkanál meggylé
Katóka kép

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három lapot sütünk egymás után, sütőpapírral bélelt nagy méretű gáztepsiben.

Az egyik lapot összetörjük, vaníliás cukorral elkevert tejben áztatjuk, és krémesre keverjük a többi hozzávalóval.

Ezt a tölteléket rásimítjuk az első lapra, majd befedjük a második lappal.

A máz hozzávalóit vízgőz felett keményre verjük, majd a felső lapra simítjuk, vagy ízlés szerint díszítjük.

Előmelegített sütőben egy kis időre szárítjuk.

Másnap szeleteljük a süteményt.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/katoka/