Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kavart almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg puha margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej

A töltelékhez

  • 1,5 kg alma
  • őrölt fahéj
  • kristálycukor ízlés szerint

Elkészítése

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük őrölt fahéjjal, cukorral és jól összekeverjük.

A tésztához a cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha (margarint) és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor és a tej, amivel szintén összekeverjük.

Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük a tésztát.

A tészta egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe (35*25 cm) kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a reszelt almát, majd a tészta másik felét elsimítjuk az almán.

A sütőt előmelegítjük 160 fokra, légkeveréssel és kb 45 percig sütjük. (Inkább végezzünk tűpróbát, mert a hagyományos sütőben picivel több időbe is telhet a sütés.)

Amikor kihűlt, porcukrozva, szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kavart-almas-3/