Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kavart birsalmás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej

Töltelék:

  • 1 kg birsalma
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • méz és cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fahéj
  • pici szegfűszeg
  • 1,5 dl víz

A megszóráshoz:

  • porcukor


Elkészítése:

A töltelék elkészítése:

A birsalmát megmossuk, négyfelé vágjuk és meghámozzuk. Lereszeljük, mint az almát. Feltesszük dinsztelni, vizet öntünk alá, ízesítjük mézzel, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. 10-15 perc dinsztelés után beletesszük a kevés vízben elkevert pudingot. Hagyjuk hűlni.

Érdemes a töltelékkel kezdeni, mert mire elkészítjük a tésztát kihűl.

A tészta elkészítése:

A cukrot a tojással jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet, végül a sütőporos lisztet. A tésztát kettévesszük, az egyik felét sütőpapírral kibélelt 25×35 cm-es tepsibe kanalazzuk, majd rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét. A tetejét elsimítjuk majd előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük. Ha kihűlt porcukorral meghintjük.

[box style=”info”]Ezt a tésztát még meg lehet birsalma helyett tölteni, almával, dióval és mákkal.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kavart-birsalmas/