Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kavart sütemény gyümölcsdarabokkal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 egy tojás
  • 15 evőkanál forró víz
  • 37 dkg finomliszt
  • 10 evőkanál olaj
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • ízlés szerint gyümölcs

Elkészítése

A forró vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd kavargassuk amíg el nem olvad. Enyhén sűrű, szirupos állagú lesz, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie.

Miután elolvadt a cukor, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és egy habverő segítségével eldolgozzuk. Hozzáadjuk még kevergetés közben az olajat, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.

Jól összekeverjük a masszát, hogy csomómentes legyen.

Amikor ezekkel megvagyunk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a masszához. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze.

Ezután a tészta kb 1/3 részéhez kakaót adhatunk.

A világos masszát vajjal kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 25*35 cm-es tepsibe símitjuk. A tetejére csorgatjuk a barna masszát, hogy foltos legyen. Tetejét megszórjuk tetszőleges gyümölccsel és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Rácsra téve hűtsük ki.

A tetejére lehet porcukrot szórni.

(Mikor először csináltam, nekem is furcsa volt, hogy lesz a cukros vízből tészta, de a végén jól sikerült.)

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kavart-sutemeny-gyumolcsdarabokkal/