A forró vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd kavargassuk amíg el nem olvad. Enyhén sűrű, szirupos állagú lesz, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie.
Miután elolvadt a cukor, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és egy habverő segítségével eldolgozzuk. Hozzáadjuk még kevergetés közben az olajat, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.
Jól összekeverjük a masszát, hogy csomómentes legyen.
Amikor ezekkel megvagyunk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a masszához. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze.
Ezután a tészta kb 1/3 részéhez kakaót adhatunk.
A világos masszát vajjal kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 25*35 cm-es tepsibe símitjuk. A tetejére csorgatjuk a barna masszát, hogy foltos legyen. Tetejét megszórjuk tetszőleges gyümölccsel és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Rácsra téve hűtsük ki.
A tetejére lehet porcukrot szórni.
(Mikor először csináltam, nekem is furcsa volt, hogy lesz a cukros vízből tészta, de a végén jól sikerült.)