Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és kicsavart leve
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg csokidara
- 1 dl tej
- 1,5 dl olaj
- csipet só
- tetejére porcukor
Elkészítése:
Nagyon egyszerű és gyors sütemény.
Egy tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a tejet és olajat, majd habosra keverjük. Mehet hozzá a citrom reszelt héja és leve, majd kanalanként a liszt és a sütőpor. Végül beleforgatjuk a túrót és a csokidarát.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe (25×35 cm) kanalazzuk a masszát, és előmelegített sütőben közepesnél kicsit gyengébb lángon 30-35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk és tálaláskor megszórjuk porcukorral.