Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: A tojásokat és a porcukrot egy elektromos keverőgéppel kb. 8 perc alatt habosra keverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan, egy fakanál segítségével beleforgatjuk a tojásos habba. Ezután hozzáadjuk a durvára vágott diót is, és alaposan, de óvatosan elkeverjük. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a piskótatésztát, majd egyenletesen elsimítjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.21.

Piskótához

Krémhez

A tetejére

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat és a porcukrot egy elektromos keverőgéppel kb. 8 perc alatt habosra keverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan, egy fakanál segítségével beleforgatjuk a tojásos habba. Ezután hozzáadjuk a durvára vágott diót is, és alaposan, de óvatosan elkeverjük.

Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a piskótatésztát, majd egyenletesen elsimítjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Krém:

A tejet, a kávét, a cukrot és a lisztet csomómentesre keverjük, majd közepes lángon folyamatos keverés mellett felfőzzük, amíg sűrű pépet nem kapunk. A kávés pépet hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt péphez hozzáadjuk a margarint, és elektromos keverővel habosra keverjük, hogy könnyű, krémes állagot kapjunk.

Grillázs:

A kristálycukrot egy serpenyőben alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd amikor aranyszínűvé válik, hozzáadjuk a durvára vágott diót. Gyorsan összekeverjük, hogy a diót egyenletesen bevonja a karamell. Az egészet egy zsírozott tányérra vagy sütőpapírra öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt grillázst egy mozsárban vagy konyharuhába csomagolva, sodrófával apróra törjük.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk. A kávés krém felét az alsó piskótalapra kenjük, majd a másik lapot ráhelyezzük. A krém másik felét a felső lap tetejére kenjük, és egyenletesen elsimítjuk.

A sütemény tetejét megszórjuk az apróra tört grillázzsal. Tálalás előtt érdemes néhány órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is